Novetats

Actualitat

Llegeix les últimes novetats del Campus per la Pau.
 

111 resultats | Pàgina 1 de 3 :   1 | 2 | 3   »

Imatge illustrativa

[06/07/2011]

Neix l'Escola Virtual de Cooperació, un espai solidari amb material formatiu obert

El Campus per la Pau ha engegat l’Escola Virtual de Cooperació(EVC), una plataforma a internet amb vocació solidària que dóna accés lliure a una gran oferta de material de formació i continguts didàctics sobre temes de cooperació en el desenvolupament.

Projecte

[30/06/2011]

El Campus per la Pau edita El largo camino hacia la paz

El Campus per la Pau i el Centre de Recerca d'Estudis de Conflictologia (CREC) han editat El largo camino hacia la paz. Procesos de paz e iniciativas de paz en Colombia y Ecuador ('El llarg camí cap a la pau. Processos de pau i iniciatives de pau a Colòmbia i l'Equador'), un llibre de l'Editorial UOC que recull els resultats de la investigació de camp Projecte pau a l'Amèrica Llatina.

Donatius

[30/06/2011]

Els donatius dels alumnes permetran engegar dos nous projectes

El Campus per la Pau ha rebut un total de 12.659 euros en contribucions econòmiques voluntàries durant el primer semestre de l'any 2011. L'import de les donacions s'invertirà en la creació de dos nous programes de formació solidaris, un enfocat a la prevenció i protecció contra l'explotació sexual infantil i un altre de capacitació digital per a professors haitians.

Sudan del Sud

[22/06/2011]

«Les coses canviaran perquè els sudanesos del Sud tindran el destí a les seves mans»

El dia 9 de juliol, al món hi haurà un nou país: Sudan del Sud. El referèndum per la independència respecte del Nord va obtenir el febrer passat gairebé el 99% dels vots. Després de dues dècades de guerra civil, aquesta zona continua essent una de les més calentes del planeta. Per aquest motiu, el darrer número de la revista científica del Campus per la Pau de la UOC Journal of Conflictology entrevista el primer ambaixador de Kenya al Sudan, Daniel Rachuonyo Mboya, el qual es mostra esperançat pel futur del Sudan del Sud davant l'ombra d'una nova guerra al país.

Model pedagògic

[15/06/2011]

L'AGAUR finançarà un projecte metodològic de l'Escola de Cooperació

Un projecte de l’Escola de Cooperació, juntament amb tres altres projectes de la UOC, rebrà suport econòmic de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Així ho detalla la resolució de la convocatòria 2010 d’ajuts per al finançament de programes per a la millora de la qualitat docent a les universitats de Catalunya (MQD).

EcoUniversitat

[08/06/2011]

El pensament ecologista del segle XXI al tercer número d'EcoUniversitat

La tercera edició de la revista digital en català EcoUniversitat, editada pel Campus per la Pau, dedica el dossier central a la filosofia i el pensament ecologista del segle XXI. Aquest número inclou l’entrevista a Juan López de Uralde, exdirector de Greenpeace España i promotor del projecte Equo, un moviment sociopolític per a l’ecologia i l’equitat social que es basa en el canvi de model de desenvolupament i en la superació del capitalisme.

IV Jornada EcoUniversitat

[07/06/2011]

La IV Jornada EcoUniversitat planteja posar fi a les nuclears

«Per què quinze dies després de les fuites incontrolades de combustible a Fukushima, la notícia ha desaparegut dels diaris?». Aquesta és la pregunta oberta que l'enginyer expert en energies renovables Pep Puig ha llançat a l'audiència abans del seu discurs sobre els perills de l'energia nuclear, en la IV Jornada EcoUniversitat, organitzada pel Campus per la Pau i que va tenir lloc el dia 2 de juny.

[06/06/2011]

La IV Jornada EcoUniversitat planteja posar fi a les nuclears

«Per què quinze dies després de les fuites incontrolades de combustible a Fukushima, la notícia ha desaparegut dels diaris?». Aquesta és la pregunta oberta que l'enginyer expert en energies renovables Pep Puig ha llançat a l'audiència abans del seu discurs sobre els perills de l'energia nuclear, en la IV Jornada EcoUniversitat, organitzada pel Campus per la Pau i que va tenir lloc el dia 2 de juny.

[Crònica de Guida Fullana]

Autor: Boklm (Creative Commons - Flickr)

[01/06/2011]

El perill de l'energia nuclear, a la IV Jornada EcoUniversitat

Les conseqüències i els perills de les nuclears, l'aigua i el canvi climàtic i la innovació sostenible són els temes de què es tractarà a la IV Jornada EcoUniversitat, que organitza el Campus per la Pau de la UOC. La trobada reunirà experts de diverses entitats a la seu de la Universitat (av. Tibidabo, 39, Barcelona) el dijous 2 de juny a les 16 h.

Ginebra 2011

[01/06/2011]

Nous programes formatius de cooperació a Ginebra

L’equip de l’Escola de Cooperació del Campus per la Pau, encapçalat pel seu director, Eduard Vinyamata, ha viatjat a Ginebra (Suïssa) per reunir-se amb les organitzacions i institucions internacionals col·laboradores. L’objectiu és la projecció exterior de l’Escola i la internacionalització dels programes formatius de cooperació.

Jocs Interempreses: gimcana urbana

[27/05/2011]

El Campus per la Pau en els Jocs Interempreses

Un equip de l'Escola de Cooperació del Campus per la Pau ha participat en la gimcana urbana organitzada pels Jocs Interempreses, una olimpíada empresarial solidària que té lloc del 13 de maig al 4 de juny a diferents punts de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Fòrum Internacional de l'Esport, la Pau i el Desenvolupament

[19/05/2011]

Fòrum Internacional de l'Esport, la Pau i el Desenvolupament a Ginebra

L’Escola de Cooperació del Campus per la Pau ha assistit a la segona edició del Fòrum Internacional de l’Esport, la Pau i el Desenvolupament, en què s’ha adoptat una llista de recomanacions destinades a impulsar l’esport com a eina per al canvi positiu. La convenció ha tingut lloc a la seu de les Nacions Unides (ONU) del 10 a l’11 de maig, a Ginebra, Suïssa.

SAC

[06/05/2011]

La conflictologia, protagonista a Andorra

El director del Campus per la Pau i professor de Conflictologia, Eduard Vinyamata, va defensar la conflictologia com una altra manera de veure el conflicte en el 27è. Cicle de Conferències de la Societat Andorrana de Ciències (SAC). Amb el títol «La conflictologia», la xerrada va tenir lloc el 28 d’abril al Centre Cultural La Llacuna, a Andorra.

Fons Català

[15/04/2011]

El Fons Català formarà més tècnics gràcies al pla de formació en línia

El dissabte 9 d’abril, a Mollet del Vallès (Barcelona), el Fons Català de Cooperació en el Desenvolupament va presentar el pla de formació en línia, que permetrà capacitar més especialistes en cooperació municipal que el sistema tradicional de cursos presencials. La iniciativa compta amb la col•laboració del Campus per la Pau de la UOC i amb la de l’Ajuntament de Barcelona, i es posarà en marxa a partir del curs vinent.

Fòrum de Debats

[12/04/2011]

Resolució de conflictes al Fòrum de Debats

El director del Campus per la Pau i professor de Conflictologia, Eduard Vinyamata, va participar en el Fòrum de Debats amb la conferència i posterior col•loqui «Resolució de conflictes en un món complex». La xerrada va tenir lloc a l’Auditori d’Unnim - Caixa de Manlleu, a Vic, el dia 1 d’abril.

Conflictologia

[12/04/2011]

El màster de Conflictologia serà oficial

L'àrea de postgrau de l'Escola de Cooperació oficialitzarà el màster de Conflictologia, que començarà l'octubre del 2011. Aquesta mesura s'afegeix als canvis estructurals que s'han dut a terme en l'àrea de cooperació de la UOC.

Reunió entitats

[07/04/2011]

Les entitats de l'Escola de Cooperació fan xarxa

Les 15 entitats col·laboradores de l'Escola de Cooperació s'han reunit a la seu del Campus per la Pau amb l'objectiu d'establir lligams i treballar en xarxa. Els coordinadors dels més de 90 cursos que ofereix la institució han posat en comú les diferents iniciatives que duen a terme.

EDP

[31/03/2011]

L'educació per al desenvolupament, a debat a Barcelona

El Campus per la Pau ha ingressat en el grup de treball d’educació per al desenvolupament (EPD), impulsat pel Consell Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament de l’Ajuntament de Barcelona, amb la intenció de coordinar esforços entre els organismes de cooperació per al desenvolupament i les institucions acadèmiques.

Voluntaris CxP

[30/03/2011]

Trobada de voluntaris per a definir futures línies de treball

Els voluntaris i voluntàries del Campus per la Pau s’han reunit a la seu de la UOC del 22@ del Poblenou (Barcelona) aquest mes de març passat. Els participants es troben trimestralment per fer balanç de les activitats que duen a terme.

II Jornades de Mediació a Camargo

[30/03/2011]

Vinyamata intervé en les II Jornades de Mediació a Cantàbria

El director del Campus per la Pau i del Centre de Recerca i Estudis de Conflictologia (CREC), Eduard Vinyamata, ha participat en les II Jornades de Mediació, organitzades per l’Ajuntament de Camargo (Cantàbria) amb l’objectiu d’ampliar el coneixement de la ciutadania sobre el sistema de resolució extrajudicial de conflictes.

Escola de Cooperació

[30/03/2011]

L'Àrea de Cooperació passa a ser escola

L’Àrea de Cooperació Humanitària, Pau i Sostenibilitat de l’Institut Internacional de Postgrau (IIP) ha canviat el nom que tenia pel d’Escola de Cooperació. La nova designació obeeix a «la voluntat de la UOC d’aportar més identitat, cohesió i coherència a l’àrea», segons ha explicat Eduard Vinyamata, el director del Campus per la Pau.

Nou postgrau

[23/03/2011]

La UOC, pionera amb el nou postgrau de Disseny per a la sostenibilitat

L'Escola de Cooperació de l’Institut Internacional de Postgrau de la UOC (IIP) i Gaia Education s’han ajuntat per posar en marxa el primer postgrau en línia de Disseny per a la sostenibilitat, únic a l’Estat espanyol.

MSF

[23/03/2011]

El Campus per la Pau, amb la campanya de Metges sense Fronteres

El Campus per la Pau s’adhereix a la nova campanya de Metges sense Fronteres (MSF) «Pastillas contra el dolor ajeno», un projecte d’ajuda als malalts oblidats, que pateixen malalties desconegudes o relegades al passat, com ara kala-azar, Chagas, malaltia de la son, tuberculosi, malària o sida infantil.

Premis  Solar 2010

[28/01/2011]

La innovació en arquitectura sostenible, gran guanyadora dels Solar 2010

L’Associació Europea per les Energies Renovables, EUROSOLAR, va premiar els projectes estatals més innovadors per la utilització i difusió de l’energia solar i d’altres energies renovables en la novena edició dels premis SOLAR, la de 2010. L’acte de lliurament va tenir lloc el dia 25 de gener de 2011 a la seu central de la UOC i va tenir el suport del Campus per la Pau i de Triodos Bank.

Canvi d'imatge

[24/01/2011]

El Campus per la Pau canvia d'imatge

El Campus per la Pau estrena imatge amb la remodelació del web. Disponible en català, castellà i anglès, el portal introdueix millores respecte a l’antic format tant des del punt de vista gràfic com de contingut.

CREC

[24/01/2011]

El CREC s'incorpora a l'IN3

Des del mes de gener de 2011, el Centre de Recerca i Estudis de Conflictologia (CREC) forma part de l’IN3, l’institut de recerca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Eurosolar

[20/01/2011]

Solar 2010 premia les empreses i els professionals compromesos amb les energies renovables

El Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) col·labora amb EUROSOLAR, l’Associació Europea per les Energies Renovables, que aquest any atorgarà els premis Solar 2010 a tots els municipis, empreses, professionals i organitzacions que hagin promogut i difós la utilització de l’energia solar i d’altres energies renovables arreu de l’Estat i d’Europa.

Ecouniversitat

[23/12/2010]

El segon número d''EcoUniversitat' proposa alternatives ètiques a la crisi

El Campus per la Pau publica el segon número d'EcoUniversitat, que dedica el dossier central a debatre les causes de la crisi actual i a proposar-hi alternatives ètiques i sostenibles. 
 

The Journal of Conflictology

[01/12/2010]

Surt publicat el segon número de 'The Journal of Conflictology'

El Campus per la Pau de la UOC llança el segon número de The Journal of Conflictology, la revista digital en anglès dedicada a la resolució de conflictes i als estudis de pau.

David Bueno

[24/11/2010]

El professor David Bueno, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2010

David Bueno, professor del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Centre de Recerca i Estudis de Conflictologia de la UOC (CREC), ha rebut el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General pel seu llibre L’enigma de la llibertat. Una perspectiva biològica i evolutiva de la llibertat humana, que serà publicat per Edicions Bromera a la primavera del 2011.

[19/11/2010]

Vine a practicar la mediació al Wikilounge

La UOC i el Campus per la Pau engeguen el Cicle Temàtic de Conflictologia i Mediació Pràctica durant els mesos de novembre i desembre a l’espai Wikilounge (rambla de Catalunya, 6, Barcelona).

IPB

[15/11/2010]

El Campus per la Pau ingressa a la IPB

Des de setembre de 2010, el Campus per la Pau és membre de l'Oficina Internacional per la Pau (International Peace Bureau, IPB), la federació internacional per la pau més antiga i prestigiosa que treballa per un món sense guerra.

Catalonia Model United Nations

[22/10/2010]

Debat sobre gènere en el Diàleg Orient-Occident 2010

Uns quaranta estudiants universitaris de tot el món participaran en el 7th Catalonia Model United Nations Special Meeting UNA - Spain. East-West Dialogue 2010, organitzat per l'Associació per a les Nacions Unides a l'Estat espanyol (ANUE). Del 25 al 27 d'octubre de 2010, a la seu de Casa Àsia de Barcelona, els participants dialogaran sobre «Igualtat de gènere i desenvolupament» en una simulació del sistema de les Nacions Unides.

[30/09/2010]

Experts en resolució de conflictes afirmen que els mètodes pacífics i intel·ligents són les millors armes per a aconseguir la pau

Els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, el Campus per la Pau de la UOC celebra el IV Congrés Internacional sobre Conflictologia i Pau, al Cosmocaixa, amb l'objectiu de contribuir a promoure una cultura de la pau i facilitar un lloc de trobada a professionals i investigadors de la resolució pacífica dels conflictes. Amb l'obertura d'Imma Tubella, rectora de la UOC, la direcció del congrés va a càrrec d'Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau, professor i expert en conflictologia.

[28/09/2010]

La UOC celebra el IV Congrés Internacional de Conflictologia i Pau

Una cinquantena de professionals de reconegut prestigi i implicats en la construcció de la pau i la gestió de conflictes participaran en el IV Congrés Internacional de Conflictologia i Pau. El Campus per la Pau de la UOC ha organitzat aquesta trobada per als dies 30 de setembre i 1 d'octubre al CosmoCaixa, de 10 a 19 hores.

Postgrau «L'esport per a la coexistència social i la resolució de conflictes»

[15/09/2010]

Matrícula oberta del postgrau «L'esport per a la coexistència social i la resolució de conflictes»

La UOC obre el termini per a matricular-se al postgrau «L'esport per a la coexistència social i la resolució de conflictes, especialitat de sociologia, pedagogia i drets humans», que és un dels dos postgraus que formen la nova Càtedra UNESCO-Fundació FC Barcelona-UOC.

[07/09/2010]

Repensant les ruptures de parella des de la conflictologia

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha presentat les estadístiques de nul·litats, separacions i divorcis del 2009. Mentre dues parelles es casen, una altra se separa. És la realitat que mostra l'INE, si bé tant els matrimonis com els divorcis i separacions disminueixen. Des de la conflictologia no es tracta de mantenir la unió de la parella a qualsevol preu, ni tampoc de pensar que la separació ho arreglarà tot. Es tracta, simplement, de solucionar els conflictes que porten dues persones a la insatisfacció, la infelicitat, l'allunyament progressiu i el conflicte. En aquesta reflexió, i com a primer lliurament de la sèrie Petites violències, una mirada des de la conflictologia, del Campus per la Pau de la UOC, Eduard Vinyamata, doctor en Conflictologia i director del Campus per la Pau, planteja a més una sèrie de preguntes, tant si es fa el pas cap a la ruptura com si no, per a fer-ho amb una actitud positiva i sempre pacífica, sense por, serenament.

[30/07/2010]

Neix Journal of Conflictology, una publicació centrada en la resolució de conflictes

Journal of Conflictology és la nova revista digital de la UOC que, de forma interdisciplinària i amb rigor científic, reflexiona sobre les diverses tècniques i estratègies de resolució de conflictes. La revista està impulsada pel Campus per la Pau de la UOC. Adopta un enfocament global sobre el conflicte i la pacificació i pretén publicar col·laboracions que puguin llegir tant no especialistes com experts acadèmics i professionals. Ja es pot accedir a la xarxa per veure els continguts del primer número. La revista es publica en anglès però la navegació pel web es pot fer en català, castellà, anglès i francès.

[30/07/2010]

Neix Journal of Conflictology, una publicació centrada en la resolució de conflictes

Journal of Conflictology és la nova revista digital de la UOC que, de forma interdisciplinària i amb rigor científic, reflexiona sobre les diverses tècniques i estratègies de resolució de conflictes. La revista està impulsada pel Campus per la Pau de la UOC. Adopta un enfocament global sobre el conflicte i la pacificació i pretén publicar col·laboracions que puguin llegir tant no especialistes com experts acadèmics i professionals. Ja es pot accedir a la xarxa per veure els continguts del primer número. La revista es publica en anglès però la navegació pel web es pot fer en català, castellà, anglès i francès.

Congrés Conflictologia i Pau

[23/07/2010]

IV Congrés Internacional sobre Conflictologia i Pau

Del 30 de setembre a l'1 d'octubre, el Campus per la Pau de la UOC celebra el IV Congrés Internacional sobre Conflictologia i Pau, al Cosmocaixa (Isaac Newton, 26, Barcelona).

[06/05/2010]

La Seu de la UOC al Barcelonès acull el Congrés Internacional 10 anys
sense mili

La UOC acollirà el Congrés Internacional 10 anys sense mili a la Seu del Barcelonès (rambla de Catalunya, 6, 2a. planta), el dia 15 de maig. El Congrés és organitzat pel Moviment per la Pau i el BEOC i té el suport de la Fundació Catdem i del Campus per la Pau de la UOC. Entre els ponents hi haurà personalitats públiques de renom, com Xavier Badia, director de l'Oficina de Pau i Drets Humans de la Generalitat de Catalunya; Carles Campuzano, diputat al Congrés per CiU; Jordi Pacheco, sotsdirector general de Participació de la Generalitat; Toni Comín, diputat del PSC - Ciutadans pel Canvi; Raül Romeva, eurodiputat d'ICV; Tica Font, d'ICIP, i Imma Tubella, rectora de la Universitat Oberta de Catalunya.

[29/04/2010]

La UOC participa en el Simposi Internacional Una Sola Terra

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) participa en l'XI Simposi Internacional Una Sola Terra, que reunirà experts en medi ambient de diferents països, per a debatre temes com el canvi climàtic o la sostenibilitat. L'esdeveniment tindrà lloc a la Facultat de Geografia de la Universitat de Barcelona durant els dies 3 i 4 de maig. Enguany, com a novetat i en el marc del Simposi, el darrer dia de l'esdeveniment serà a la seu institucional de la UOC, el divendres 4 de juny, en què es commemorarà el Dia Internacional del Medi Ambient (5 de juny).

[22/04/2010]

Estudiants de la UOC participen en una simulació internacional com a diplomàtics
de les Nacions Unides

La UOC, mitjançant el Campus per la Pau, serà present al 5th Internacional Model United Nations of Catalonia, organitzat per l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, del 21 al 24 d'abril de 2010. Es tracta d'una trobada de més de quatre-cents estudiants de tot el món que durant quatre dies participaran en una simulació del sistema de les Nacions Unides, al CosmoCaixa de Barcelona.

Fira Biocultura

[05/04/2010]

Campus per la Pau participa en la Fira BioCultura

El Campus per la Pau de la UOC tindrà un estand i farà diverses xerrades a BioCultura, una fira dedicada als productes ecològics i al consum responsable que tindrà lloc del 29 d'abril al 2 de maig al Palau Sant Jordi.

111 resultats | Pàgina 1 de 3 :   1 | 2 | 3   »