Escola de Cooperació

Escola Virtual de Cooperació

EVC

L’Escola Virtual de Cooperació (EVC) és un espai a internet que dóna lliure accés a una gran oferta de material de formació i continguts didàctics sobre temes de cooperació en el desenvolupament.

Des de qualsevol part del món, amb un sol clic i d’una manera ràpida i accessible, l’eina virtual permet consultar i descarregar tots els recursos disponibles a l’EVC, gràcies a les llicències obertes Creative Commons.

L’EVC defensa la filosofia de formar-se pel plaer de formar-se, d’una manera autodidacta.

Vocació Solidària

L’EVC és un projecte solidari que aposta per la cultura de compartir i d’acostar el coneixement a totes les persones. Mitjançant programari lliure DSpace del repositori institucional de la UOC, es volen augmentar les capacitats socials, humanes, econòmiques i ambientals de poblacions en situació de risc a causa de la pobresa, dels conflictes o la marginació.

 

Accés als continguts

 

 UOC_logo                                                   FAO_logo

Continguts en obert UOC:                                              Continguts en obert FAO

 

 

UNAM_logo                                                          OEA_logo

Continguts en obert UNAM - properament               Continguts en obert OEA - properament

 

logocreuroja100x100

Repositori Creu Roja Espanyola

 

Què s'hi pot trobar

L’EVC disposa d’una gran quantitat de recursos formatius digitals, produïts per la UOC i per altres entitats, per a adquirir els coneixements i les competències necessaris en matèria de cooperació en el desenvolupament, sense haver de matricular-se a un curs sencer.

S’hi pot trobar un ampli ventall d’articles, documents de treball, materials docents, etc., i també més material formatiu produït per les institucions acadèmiques col·laboradores.

Serveis 

L’eina de consulta de l’EVC proporciona els serveis següents:

• Subscripció a alertes sobre les novetats de la col·lecció via correu electrònic o RSS.

• Opció Recomana el document.

 

 

Col·laboradors

L’EVC és una iniciativa del Campus per la Pau i compta amb la col·laboració de la Biblioteca Virtual de la UOC; dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, i dels serveis de Recursos d’Aprenentatge, a més de tenir el suport de l’Oficina Oberta d’Innovació de la UOC.
 

L’EVC també és possible gràcies a la contribució desinteressada d’institucions i organitzacions que han cedit els seus materials i recursos al repositori institucional de la UOC.

Fins ara, hi participen l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), Creu Roja, l’Organització d’Estats Americans (OEA).
 

 

 

Ajunteu-vos-hi

Les entitats, institucions i organitzacions que vulguin col·laborar amb al projecte compartint els seus materials didàctics es poden posar en contacte amb la coordinació de l’EVC telefonant als números 93 326 36 82 o 93 326 36 53 i escrivint a cooperacio@uoc.edu.

També ens podeu ajudar fent-ne difusió a tots els organismes, entitats o persones a qui penseu que pot interessar.