Articles

Opinió

Amb la perspectiva de la resolució de conflictes, el director del Campus per la Pau, Eduard Vinyamata i altres experts, reflexionen i opinen sobre els temes d'actualitat i els analitzen.
 

4 resultats | Pàgina 1 de 1 :   1  

Projecte Ñetas

[25/03/2011]

Maras i bandes: prevenció o repressió?

[Farid Benavides]

En els últims dies s'ha tornat a parlar amb insistència de la presència de bandes juvenils i de maras a l'Estat espanyol i, particularment, a Catalunya. A Madrid, la darrera setmana de febrer, s'informava de la condemna a quatre anys de presó del líder dels Latin Kings d'aquesta ciutat. L'Audiència l'ha condemnat per un delicte d'associació il·lícita en el grau de dirigent i ha ordenat la dissolució de la «banda».

Infància

[15/02/2011]

Joves «sexualitzades»

[Xaro Sánchez]
 

Res no ha canviat des de l'informe del 2007 del Grup d'Experts sobre la Sexualització de les Nenes i les Joves, de l'Associació Americana de Psicologia dels Estats Units, informe en què aquests experts van alarmar d'una «sexualització» creixent i dels seus efectes.

Olives

[12/01/2011]

Etapa de renovació

El web del Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya enceta una etapa de renovació. El web de Journal of Conflictology , el de la revista digital EcoUniversitat, el de l’Àrea de Cooperació Humanitària, Pau i Sostenibilitat de l’Institut Internacional de Postgrau i el de Resolució de conflictes, a més de la secció pròpia del butlletí intern de la UOC, Wok!, configuren els recursos comunicatius, juntament amb la revista de la memòria anual del Campus per la Pau, els materials audiovisuals que es van produint i les presentacions que fem de les nostres activitats de manera presencial. 

[07/09/2010]

Vacances per a separar-se?

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha presentat les estadístiques de nul·litats, separacions i divorcis del 2009. Mentre dues parelles es casen, una altra se separa. És la realitat que mostra l'INE, si bé tant els matrimonis com els divorcis i separacions disminueixen. Des de la conflictologia no es tracta de mantenir la unió de la parella a qualsevol preu, ni tampoc de pensar que la separació ho arreglarà tot. Es tracta, simplement, de solucionar els conflictes que porten dues persones a la insatisfacció, la infelicitat, l'allunyament progressiu i el conflicte. En aquesta reflexió, i com a primer lliurament de la sèrie Petites violències, una mirada des de la conflictologia, del Campus per la Pau de la UOC, Eduard Vinyamata, doctor en Conflictologia i director del Campus per la Pau, planteja a més una sèrie de preguntes, tant si es fa el pas cap a la ruptura com si no, per a fer-ho amb una actitud positiva i sempre pacífica, sense por, serenament.

4 resultats | Pàgina 1 de 1 :   1